Skip to content Skip to footer
Het museum is open van dinsdag tm zondag van 11 tot 17.00 uur
Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Aanstaande Evenementen

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 iconische foto’s het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842 tot nu. De Eregalerij toont de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties van nu. De foto’s zijn van iconische waarde door hun maatschappelijke en artistieke betekenis.

WOMXN. Meer dan een muze

Waar vrouwen in musea veelal het onderwerp zijn van een kunstwerk als muze, draait het project WOMXN. het juist om: vrouwen hebben de regie gekregen. Hoe zien zij zichzelf? Hoe willen zij geportretteerd worden? Wat is relevant in hun ogen? Voor het project WOMXN. heeft fotograaf Sebiha Öztaş 23 vrouwen geselecteerd om de kracht die ze uitstralen en hun maatschappelijke bijdrage aan de stad Rotterdam.

Monica Nouwens | This One Is For You Serra

Van 16 december 2023 tot en met 15 september 2024 is in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling This One Is For You Serra van Monica Nouwens te zien. Speciaal voor het museum creëerde Monica Nouwens een ruimtevullende video-installatie die de bezoeker omhult in de verhalen van de straten van South East Los Angeles.

Themaroute Wie zijn de vrouwen in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie?

In het Nederlands Fotomuseum besteden we ieder jaar speciale aandacht aan de vrouwen in onze Collectie en in de Eregalerij. Want het werk van vrouwen is te lang ongezien gebleven. De themaroute ‘Wie zijn de Vrouwen in de Eregalerij?’ neemt je mee langs tien beelden die opgenomen zijn in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie.

I wish there was colour, I wish there was sound

Paul Julien reisde tussen 1932 en 1962 zo’n vijftien keer naar verschillende landen in Afrika. Andrea Stultiens bestudeert sinds 2012 hoe het werk van Paul Julien bijgedragen heeft aan de beeldvorming over Afrika in de twintigste eeuw. De tentoonstelling bestaat uit vijf onderdelen die ieder een specifieke regio belichten: Liberia, Sudan, Sierra Leone, een Batwa gemeenschap (Congo, Rwanda en Oeganda) en Ethiopië. 

Zomeravond in het Museum 2024

Op vrijdag 28 juni organiseren we een Zomeravond die helemaal in het teken staat van fotografie en fashion. Ontdek hoe fotografie bijdraagt aan de beeldvorming rondom identiteit en mode. Tijdens deze Zomeravond kun je deelnemen aan verschillende activiteiten, zoals een fotografieworkshop.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Iedere twee weken een update in je mailbox
Inschrijven
nl_NLNederlands