Skip to content Skip to footer
Het museum is open van dinsdag tm zondag van 11 tot 17.00 uur
Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Over ons

Welkom bij het Nederlands Fotomuseum

Visuele verhalen die ertoe doen.

Wij waken over het Nederlands fotografisch erfgoed van nu en van de toekomst en maken dit toegankelijk voor het publiek in al zijn verscheidenheid. Hierbij plaatsen we de fotografie altijd in een actuele context.

Touareg Vrouwen, Mali, 1964 Violette Cornelius

Missie en Visie

Wij verzamelen en tonen fotografie die reflecteert op de wereld. Wij spannen ons in diversiteit en inclusie te bevorderen op alle mogelijke fronten, in organisatie, programmering en samenwerkingen. Zo verrijken wij het leven van mensen met visuele verhalen die ertoe doen.

Het is ons doel uit te groeien tot hét internationale platform voor fotografie uit Nederland: hier wordt het debat gevoerd over fotografie en al die onderwerpen die fotografen ter discussie stellen. Aan de basis ligt onze rijke collectie. Deze is en blijft een afspiegeling van de Nederlandse fotografie.

Een enthousiast team

Familie van Bennekom (Kors met camera, Josephine, Joris, Janine, Ine), Zuid-Engeland, 1969 © Kors van Bennekom/Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum werkt met een enthousiast team van zo’n 40 vaste medewerkers en een grote groep vrijwilligers. Met elkaar maken we visuele verhalen die ertoe doen.

 

 

Zomer in het Nederlands Fotomuseum
van 13 juli tm 25 augustus
Bekijk onze zomerprogramma
nl_NLNederlands