Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Monica Nouwens | This One Is For You Serra

16 december 2023 - 15 september 2024

Santee, 2021 Monica Nouwens

Monica Nouwens is een Nederlandse beeldend kunstenaar, fotograaf en activist die al meer dan 25 jaar maatschappelijk betrokken projecten realiseert in Los Angeles. Haar werk komt voort uit haar ervaringen in de straten van South East Los Angeles. Haar filmische beeldtaal refereert direct aan de Hollywood Noir.

Speciaal voor het Nederlands Fotomuseum creëerde Nouwens een ruimtevullende video-installatie met twee grote, half doorzichtige projectieschermen en geluid. De tentoonstelling This One Is For You Serra is te zien tot en met 15 september.

Koop tickets

Het werk van Monica Nouwens ontstaat uit contact, samenwerking en dialoog. Daarbij beweegt zij zich in het gebied tussen privé en openbaar, waar gemeenschapszin, vriendschap en andere vormen van sociale interactie en organisatie ontstaan. Door de generositeit van de Angelinos opent een deel van de stad zich voor haar waar die anders verborgen blijft. De beelden die zo ontstaan brengt Monica Nouwens terug naar de gemeenschap, bijvoorbeeld in de vorm van posters die zij maakt en in de wijken van South East Los Angeles plakt.

Speciaal voor het Nederlands Fotomuseum creëerde Nouwens een ruimtevullende video-installatie met twee grote, half doorzichtige projectieschermen en geluid. Bij de realisatie werkte Nouwens samen met beeldend kunstenaar Sebastián Díaz Morales en videokunstenaar Ivo van Stiphout.

Nouwens is een fellow van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten. Ze studeerde aan de Willem de Kooning Academie en het California Institute of the Arts. Haar werk is internationaal geëxposeerd en gepubliceerd, in Nederland onder meer in het Stedelijk Museum Bureau Amsterdam en Foam. Nouwens is docent in California, Mexico en Canada. In 2011 nam zij deel aan de thematentoonstelling ANGRY – Jong & radicaal in het Nederlands Fotomuseum.

Video still, This One Is For You Serra, 2023 © Monica Nouwens
Video still, This One Is For You Serra, 2023 © Monica Nouwens
Video still, This One Is For You Serra, 2023 © Monica Nouwens
Video still, This One Is For You Serra, 2023 © Monica Nouwens

Gegevens

Begin:
16 december 2023
Einde:
15 september
Evenement Categorie:
Evenement Tags:

Organisator

Nederlands Fotomuseum
Telefoon
0102030405
E-mail
info@nederlandsfotomuseum.nl
Bekijk de site van Organisator
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Iedere twee weken een update in je mailbox
Inschrijven
nl_NLNederlands