Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zomer in het Nederlands Fotomuseum

13 juli, 11.00 - 25 augustus, 17.00

Ontdek deze zomer de wereld van de fotografie! Van 13 juli tot en met 25 augustus 2024 organiseren we superleuke activiteiten. Je kunt zelf creatief aan de slag om foto’s te maken zonder camera of je laat je de fijne kneepjes van het vak vertellen zodat je zelf de beste foto’s kunt maken.  

Workshop Cyanotypie op canvas

Een foto zonder camera maken, kan dat? Jazeker! Ontdek hoe dit werkt en maak een blauwdruk op een canvastasje van je eigen tekeningen, een snoeppapiertje, bloemen of iets wat je toevallig in je zak hebt zitten.

Datum: 17 juli, 31 juli en 14 augustus
Tijd: 11:30 en 14:00 uur 
Duur: 1 uur
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Kosten: € 8 (inclusief canvastasje)   

Rondleiding 'Ik en de Ander'

Ik en de Ander is een rondleiding waarin je aan de hand van foto’s uit de Eregalerij kennismaakt met verschillende perspectieven van kijken. Tijdens de rondleiding kom je in verschillende ‘schoenen’ te staan: in die van zichzelf, van de fotograaf en van het onderwerp. Door diverse kijkopdrachten word je uitgedaagd om kritisch te kijken naar een afbeelding, naar jezelf en  naar de ander. 

Datum: 25 juli en 8 augustus
Tijd: 14:00 uur
Duur: 1 uur 
Leeftijd: vanaf 10 jaar   
Kosten: € 7 

Photography Summer Class

Tijdens deze workshop over fotografie leer je de fijne kneepjes van het vak. Diafragma, sluitertijd en compositie kennen voor jou geen geheimen meer als je deze summer class gevolgd hebt. Je gaat na de nodige theorie zelf aan de slag om een vakkundige foto te maken. 

Datum: 27 juli, 10 augustus en 24 augustus
Tijd: 11:00 uur
Duur: 2 uur
Leeftijd: vanaf 18 jaar
Kosten: € 12,50

Doorlopende activiteiten

Doe – Boek Eregalerij

Interactieve activiteit
Duur: 20 min. 

Leeftijd: vanaf 6 jaar 

Kosten: € 1
Af te halen bij de balie 

Zinnige Zintuigen spel 

Interactief spel Eregalerij
Duur: 30 min. t/m 60 min. 

Leeftijd: vanaf 7 jaar 

Kosten: gratis
Af te halen bij de balie 

Speurtocht Eregalerij 

Interactieve activiteit

Duur: 20 min.  

Leeftijd: vanaf 6 jaar 

Kosten: gratis   
Af te halen bij de balie  

De Eregalerij, dat ben jij!

Voeg jouw foto toe aan de 99 beelden van de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Jouw +1 kun je uploaden via de App van het Nederlands Fotomuseum. De app is te downloaden via de Apple App Store en via Google Play. .

Themaroutes door de Eregalerij

De themaroutes nemen je mee langs tien beelden die opgenomen zijn in de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Er zijn twee themaroutes te volgen.   

  • Wie zijn de vrouwen in de Eregalerij?  

Volg de route en maak kennis met de vrouwen in de Eregalerij. Kom erachter wie zij zijn en wat hen motiveerde! Wat is de relatie van de fotograaf met het beeld?  

  • Sporen van het slavernijverleden   

Deze themaroute brengt je langs beelden over het slavernijverleden. Op welke manier zie jij de doorwerking van het slavernijverleden in het heden?   

De themaroutes zijn gratis af te halen bij de balie  

Tip! Binnenkort een date? Doe samen een themaroute en leer elkaar snel beter kennen!
Portret van het echtpaar Johannes Ellis en Maria Louise de Hart, Paramaribo, Suriname, circa 1846 Toegeschreven aan J.L. Riker of Warren Thompson

Nu te zien

Eregalerij van de Nederlandse fotografie
Familie van Bennekom (Kors met camera, Josephine, Joris, Janine, Ine), Zuid-Engeland, 1969 © Kors van Bennekom/Nederlands Fotomuseum

In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 iconische foto’s het verhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842 tot nu. 

 

I wish there was colour, I wish there was sound
I wish there was colour. Andrea Stultiens

Paul Julien reisde tussen 1932 en 1962 zo’n vijftien keer naar verschillende landen in Afrika. Andrea Stultiens bestudeert sinds 2012 hoe het werk van Paul Julien bijgedragen heeft aan de beeldvorming over Afrika in de twintigste eeuw. 

 

This One Is For You Serra

Santee, 2021 Monica Nouwens

Van 16 december 2023 tot en met 15 september 2024 is in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling This One Is For You Serra van Monica Nouwens te zien. 

 

WOMXN. Meer dan een muze

Waar vrouwen in musea veelal het onderwerp zijn van een kunstwerk als muze, draait het project WOMXN. het juist om: vrouwen hebben de regie gekregen. Hoe zien zij zichzelf? Hoe willen zij geportretteerd worden? Wat is relevant in hun ogen? 

 

Gegevens

Begin:
13 juli, 11.00
Einde:
25 augustus, 17.00
Evenement Categorie:
Zomer in het Nederlands Fotomuseum
van 13 juli tm 25 augustus
Bekijk onze zomerprogramma
nl_NLNederlands