Skip to content Skip to footer
+31 (0)10 203 04 05, info@nederlandsfotomuseum.nl
Gebouw Las Palmas, Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam
+31 (0)10 203 04 05, info@nederlandsfotomuseum.nl
Gebouw Las Palmas, Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Aanstaande Evenementen

WOMXN. Meer dan een muze

Fotograaf Sebiha Öztaş geeft met het project WOMXN. vrouwen uit Rotterdam de regie over hun portretten. De 23 geselecteerde vrouwen, gekozen vanwege hun kracht en maatschappelijke bijdrage, tonen diversiteit en zelfexpressie. Het project benadrukt de behoefte aan meer inclusiviteit in kunst en fotografie.

Ad van Denderen Onderweg

De overzichtstentoonstelling Ad van Denderen: Onderweg laat de ontwikkeling zien van documentaire fotograaf Ad van Denderen. In de periode 1965-2019 kaartte hij onderwerpen als apartheid, migratie en het geopolitieke conflict tussen Israël en Palestina aan. Onderwerpen die nu nog steeds actueel zijn. In deze grootse overzichtstentoonstelling belicht het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam de hoogtepunten uit zijn carrière die bijna zes decennia omvat.

Monica Nouwens | This One Is For You Serra

Van 16 december 2023 tot en met 16 juni 2024 is in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling This One Is For You Serra van Monica Nouwens te zien. Speciaal voor het museum creëerde Monica Nouwens een ruimtevullende video-installatie die de bezoeker omhult in de verhalen van de straten van South East Los Angeles.

Museumnacht010 2024

Of je nu Museumnacht010 bij ons start of  juist eindigt,  geniet van onze tentoonstellingen, speciale workshops en onze live muziek!   FLITSRONDLEIDING: Eregalerij van de Nederlandse fotografie DUUR: ca. 20 minuten In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 beelden de boeiende geschiedenis van…

Themarondleiding Vrouwen in de Eregalerij

Vrijdag 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Op zondag 10 maart organiseert het Nederlands Fotomuseum binnen dit thema een speciale rondleiding door de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. Wie zijn de vrouwelijke makers in de geschiedenis van de fotografie uit Nederland?  Deze rondleiding neemt je…

€3
nl_NLNederlands