Skip to content Skip to footer
Het museum is open van dinsdag tm zondag van 11 tot 17.00 uur
Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Workshop Feest – Partytji

Workshop Feest - Partytjie hou - Party - Partido

Over de hele wereld vieren mensen feest! In sommige landen dansen ze de hele nacht, in andere gaan mensen verkleed in een optocht, laten ze lampions de lucht in gaan of eten ze gezellig een tompouce met de verjaardag. Soms vieren mensen feest omdat de koning jarig is en soms omdat op die datum het land is bevrijd. Wat blijkt; over de hele wereld ziet feest er anders uit. 

In de workshop Feest-Partytjie hou-Party-Partido ga je samen kijken hoe deze (feest)verhalen zijn vastgelegd op foto’s uit de Collectie van het Nederlands Fotomuseum en in de tentoonstelling de Eregalerij van de Nederlandse fotografie. 
Door samen met elkaar te praten over gewoontes en gebruiken, tradities en identiteit, leren je verbindingen te zien tussen jezelf en je directe omgeving of de wereld. 

Samen met onze museumdocenten, die meestal zelf ook fotograaf is, kan je je creativiteit en visuele kennis vergroten en krijg je al doende handige fotografie tips en werk je samen aan je eigen feestfoto! 

De gemaakte foto’s worden na afloop van de workshop direct digitaal naar je school gestuurd. 

Voordat je gaat boeken, lees ook even de algemene informatie. Deze workshop is ook te boeken via KCR. 

Leerdoelen

  • Sluit aan op kerndoel: 37, 54, 55 en 56 
  • Sluit aan op leerlijn: cultureel erfgoed (immaterieel) 
  • Sluit aan bij 21e -eeuwse vaardigheden vergroten; kritisch kijken en denken, sociale en culturele vaardigheden, samenwerken creatief denken. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Iedere twee weken een update in je mailbox
Inschrijven
nl_NLNederlands