Skip to content Skip to footer
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Museumnacht010 2024

2 maart, 20.00 - 3 maart, 01.00

Of je nu Museumnacht010 bij ons start of  juist eindigt,  geniet van onze tentoonstellingen, speciale workshops en onze live muziek!

 

FLITSRONDLEIDING: Eregalerij van de Nederlandse fotografie
DUUR: ca. 20 minuten
In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie vertellen 99 beelden de boeiende geschiedenis van 180 jaar fotografie in Nederland, van 1842 tot nu. Tijdens deze flitsrondleidingen neemt een van onze museumdocenten je mee langs een aantal van deze iconen. Binnen twintig minuten ontdek je zo de verborgen verhalen achter de beelden uit de Eregalerij.

DIY: Vertel ons jouw visuele verhaal
In de Eregalerij vind je één lege lijst. Iedere bezoeker kan zelf een beeld uploaden via de app en daarmee de Eregalerij compleet maken: 99 + 1. In de centrale hal vind je zo’n 500 +1-beelden die de afgelopen jaren door bezoekers zijn toegevoegd. We dagen je uit om met deze foto’s zelf een visueel verhaal te maken. Ga je voor de huisdieren of toch abstracte architectuurfoto’s? Heeft jouw verhaal een thema of laat je je leiden door kleurgebruik? Maak je verhaal, snap er een foto van en deel deze via #eregalerijplus1

DIY: CYANOTYPIE – Blauwdruk je eigen limited edition tas
Wist je dat je voor de alleroudste fotografische techniek helemaal geen camera nodig had? Cyanotypie is een fotografisch proces waarbij na ontwikkeling een cyaan-blauwe afdruk ontstaat. Door de kenmerkende blauwe kleur, wordt deze techniek ook we blauwdruk genoemd. Tijdens Museumnacht010 hebben we een gelimiteerd aantal tassen beschikbaar, waarmee jij je eigen limited edition tas maakt. Laat je creativiteit de vrije loop en ga naar buiten met een uniek exemplaar.

Workshop: Waveformers
Met speciale performances om 20:00, 20:45, 21:15, 22:00 en 22:45 uur

Een kunstzinnige samensmelting van muziektechnologie en natuurkunde waarbij je geluid kan zien. Een unieke “cymatics” workshop voor kinderen van 9 tot 99 jaar. In deze workshop verkennen de deelnemers concepten als frequentie, amplitude, basisgolfvormen en resonantie op een visuele en interactieve manier.

(Live)Muziek
20:00 – 01:00 DJ 20 Uñas
Sandra Zegarra Patow AKA @20unas verhuisde met haar ouders van Lima naar Rotterdam. Latin muziek is altijd aanwezig in haar DJ sets, waarbij ze altijd haar roots omarmt. Van psychedelische cumbia tot reggaeton, van funk dance tot neoperreo.

20:30 – 21:15 uur Ntjam Rosie
Ntjam Rosie werkte met vele grote namen in de Nederlandse jazzscene waaronder het Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Eric Vloeimans, Martin Fondse, Reinier Baas, Ronald Snijders, en Teus Nobel. Ze trad op met orkesten als het Metropole Orkest, Sinfonia Rotterdam en het Nederlands Blazersensemble en speelde op vele grote (jazz) festivals in meer dan twintig landen. 

21:30 – 22:15 uur Thierry Ganz
Thierry staat bekend om zijn magnetische mix van Soul en R&B waarbij hij het vooral heeft over zijn diepste emoties en persoonlijke ervaringen.

Bekijk het hele programma van Museumnacht010 en bestel je tickets via museumnacht010.nl

Gegevens

Begin:
2 maart, 20.00
Einde:
3 maart, 01.00
Evenement Categorie:
nl_NLNederlands