Skip to content Skip to footer
Het museum is open van dinsdag tm zondag van 11 tot 17.00 uur
Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Aanstaande Evenementen

Eregalerij van de Nederlandse fotografie

In de Eregalerij van de Nederlandse fotografie  vertellen 99 iconische foto's hetverhaal van de ontwikkeling van de fotografie in Nederland vanaf 1842 tot nu. De Eregalerij toont de hoogtepunten, vernieuwingen en de enorme stappen die fotografen maakten tussen de uitvinding van de fotografie tot aan de innovaties van nu.…

WOMXN. Meer dan een muze

Waar vrouwen in musea veelal het onderwerp zijn van een kunstwerk als muze, draait het project WOMXN. het juist om: vrouwen hebben de regie gekregen. Hoe zien zij zichzelf? Hoe willen zij geportretteerd worden? Wat is relevant in hun ogen? Voor het project WOMXN. heeft fotograaf Sebiha…

Ad van Denderen Onderweg

Vanaf 30 september 2023 tot en met 20 mei 2024 is in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam een overzichtstentoonstelling te zien van documentaire fotograaf Ad van Denderen.

Monica Nouwens | This One Is For You Serra

Van 16 december 2023 tot en met 16 juni 2024 is in het Nederlands Fotomuseum de tentoonstelling This One Is For You Serra van Monica Nouwens te zien. Speciaal voor het museum creëerde Monica Nouwens een ruimtevullende video-installatie die de bezoeker omhult in de verhalen van de straten van South East Los Angeles.

Themarondleiding Vrouwen in de Eregalerij

Van zaterdag 30 maart t/m vrijdag 5 april is het Museumweek. Deze week mag je je Museumkaart uitlenen aan iemand die jij een museumbezoek cadeau wilt doen of kun je deze van iemand lenen om een museum te bezoeken. Bij het Nederlands Fotomuseum is iedereen…

€7

Keti Koti Dialoog Tafel op Kop van Zuid

LantarenVenster vormt op donderdag 4 april het decor van de Keti Koti Dialoog Tafel. De Tafel is een samenwerking tussen LantarenVenster, het Luxor Theater en het Nederlands Fotomuseum. Het thema van de avond is ‘Vooroordelen en Verzet’ en heeft als doel een dialoog te faciliteren…

I wish there was colour. I wish there was sound.

Paul Julien reisde tussen 1932 en 1962 zo’n vijftien keer naar verschillende landen in Afrika. Tijdens zijn reizen verzamelde hij wetenschappelijke gegevens over en van de lokale bevolking. Aangevuld met foto’s zette hij deze informatie om naar aansprekende verhalen. Andrea Stultiens bestudeert sinds 2012 hoe het werk van Paul Julien bijgedragen heeft aan de beeldvorming over Afrika in de twintigste eeuw. De tentoonstelling bestaat uit vijf onderdelen die ieder een specifieke regio belichten: Liberia, Sudan, Sierra Leone, een Batwa gemeenschap (Congo, Rwanda en Oeganda) en Ethiopië. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Iedere twee weken een update in je mailbox
Inschrijven
nl_NLNederlands