Skip to content Skip to footer
Het museum is open van dinsdag tm zondag van 11 tot 17.00 uur
Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam

Ik ben, dus ik zie po

De Eregalerij bestaat uit 99 foto’s. Tijdens deze workshop maken de leerlingen zelf het 100e beeld!  

Iedereen is uniek. Maar wist jij dat jouw identiteit bepaalt hoe jij naar de wereld kijkt? Iedereen ziet dus ook anders. Dit zorgt ervoor dat wie jij bent (je identiteit) soms erg kan verschillen van hoe anderen jou zien (je imago)! En dit kan soms voor botsingen of onbegrip zorgen. 

Tijdens de workshop ‘Ik ben, dus ik zie’ onderzoeken de leerlingen hun eigen identiteit en hoe deze identiteit ervoor zorgt dat zij bepaalde vooroordelen ontwikkelen. De leerlingen bezoeken de Eregalerij en zullen met de museumdocent gesprekken voeren om de beelden te interpreteren. Vervolgens zullen de leerlingen een nagesprek voeren om hun verschillende interpretaties te bespreken. 

Na dit onderzoek, zullen de leerlingen creatief aan de slag gaan. Ze zullen een zelfportret maken waar ze zelf niet op mogen staan! Hierdoor leren de leerlingen dus hun eigen identiteit uitbeelden door middel van beeld. 

Tot slot zullen deze beelden aan elkaar gepresenteerd worden en reflecteren ze op elkaars en eigen werk: van wie denk jij dat welk beeld is? Klopt het beeld dat jij hebt van je klasgenoot met hoe hij/zij zichzelf ziet? Kortom: hoe houden identiteit en imago verband met elkaar?  
Kom het ontdekken! En wie weet zal jij na deze workshop iets anders zien. 

Inbegrepen bij deze les: een lesplan voor een voorbereidende les in de klas onder leiding van eigen docent. 

Leerdoelen: 

  • Sluit aan op kerndoel: 54, 55 en 56 
  • Sluit aan bij 21e -eeuwse vaardigheden vergroten; kritisch kijken en denken, sociale en culturele vaardigheden, samenwerken creatief denken. 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief
Iedere twee weken een update in je mailbox
Inschrijven
nl_NLNederlands