Skip to content Skip to footer
Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Steenbergen Stipendium 2023

12 October 2023 - 1 December 2023

Foto winnaar Steenbergen Stipendium 2023

Van 12 oktober tot en met 1 december presenteert het Nederlands Fotomuseum in samenwerking met Steenbergen Stichting de zesentwintigste editie van het Steenbergen Stipendium. Het Steenbergen Stipendium is dé prijs voor het beste fotografische afstudeerwerk gemaakt door een student aan één van de Nederlandse kunstacademies. Voor deze editie van het Steenbergen Stipendium zijn vijf genomineerden geselecteerd door een drieledige jury. De maker van het beste fotografische afstudeerwerk ontvangt een stimuleringsprijs van 5.000 euro. Naast de juryprijs is er tevens een publieksprijs verbonden aan het Steenbergen Stipendium. De prijsuitreiking vond plaats op donderdag 16 november 2023. Uedia Ballijn is de winnaar van 2023. De Publieksprijs ging naar Sean Charlton White.

Genomineerden

 

 

 

Voor Steenbergen Stipendium 2023 hebben juryvoorzitter Munganyende Hélène Christelle, jurylid Alexandre Furtado Melville en jurylid Juul Hondius vijf genomineerden van vier verschillende academies geselecteerd. De genomineerden bieden een duidelijk inzicht in hoe de huidige generatie beeldmakers het medium fotografie toepassen.

 

 

De genomineerden zijn:

 
  • Uedia Ballijn – Willem de Kooning Academie, Rotterdam – Winnaar Steenbergen Stipendium 2023
  • Noor Boiten – St. Joost School of Art & Design, Breda
  • Aaryan Sinha – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag
  • Antonia Valentina – Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam
  • Sean Charlton White – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten (KABK), Den Haag – Winnaar Publieksprijs 2023

Uedia Ballijn

In Pursuit of Tongo

In Pursuit of Tongo is een project dat de angst om te praten onderzoekt. Deze persoonlijke reis en uitgebreid onderzoek inspireerden de zoektocht naar een tastbare representatie van de essentie van het project – een fysieke ruimte die de bevindingen kon belichamen en materialiseren. Het project maakt gebruik van de ‘Mattenklopper’, een heilig Surinaams symbool dat traditioneel in sieraden wordt geweven. Door dit symbool te gebruiken, wil Uedia de kloof overbruggen tussen de verschillende factoren die ze heeft onderzocht en overwogen.

De installatie dient als een dynamisch platform waar zowel een videodocumentatie als de bewerkte ‘Mattenkloppers’ ontdekt kunnen worden. Het symboliseert een voortdurende dialoog, een overdracht tussen haar verleden, heden en toekomst – een constante uitwisseling en herbeleving van herinneringen.

Foto winnaar Steenbergen Stipendium 2023

Gegevens

Start
12 October 2023
Till
1 December 2023
Evenement Categorie:

Organiser

Nederlands Fotomuseum
Telefoon
0102030405
E-mail
info@nederlandsfotomuseum.nl
View Organiser Website
Sign up for our newsletter
Dutch newsletter, every two weeks.
Sign up
en_GBEnglish (UK)