Groepsgrootte
Maximaal 30 studenten per groep. 

Duur
2 uur

Kosten
€225,- excl. museumentree

Contact
Afdeling Educatie
Tel: +31(0)10 20 30 430
educatie
@nederlandsfotomuseum.nl

Hoe kun je een archief veilig bewaren en handig ordenen? Hoe deden andere fotografen dat en wat is er veranderd in het digitale tijdperk?

Iedere fotograaf bouwt een archief op. Een archief waarvan je nog niet altijd kunt beseffen welke waarde het heeft. Waarvan je hoopt dat het over een groot aantal jaren nog bestaat en – niet onbelangrijk – tijdens en na je loopbaan voor jezelf en anderen toegankelijk blijft.

De workshop belicht diverse facetten van het archiveren (o.a. bewaaromstandigheden en de invloed hiervan op fotografisch materiaal, contextuele documentatie, soorten bestandsformaten en het gebruik van Adobe Bridge). Studenten onderzoeken deze onderwerpen aan de hand van fotografenarchieven uit de collectie van het museum en houden de archieven van zichzelf en medestudenten tegen het licht. Welke verbeteringen kunnen zij aanbrengen.

Naast up to date informatie krijgen studenten een uitgebreide reader over digitaal archiveren, waarmee zij goed aan de slag kunnen om hun eigen archief toekomstbestendig te maken.

Aanmelden
Vul onderstaand formulier in en er wordt zo snel mogelijk contact met u opgenomen. 

workshop digitaal archiveren

  • Voorkeur

  • Contactpersoon

Gebouw Las Palmas Wilhelminakade 332, 3072 AR Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi