Het Nederlands Fotomuseum bedankt in het bijzonder het Prins Bernhard Cultuurfonds / Wertheimer Fonds. Mede door het legaat van amateurfotograaf Hein Wertheimer (1913 – 1997) heeft het Nederlands Fotomuseum kunnen uitgroeien tot hét nationale museum van de fotografie in Nederland met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden en bijna 100.000 bezoekers. Zijn legaat wordt beheerd door het Wertheimer Fonds, het grootste fonds op naam van het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Op 29 oktober 1997 maakte het Prins Bernhard Cultuurfonds bekend dat Hein Wertheimer zijn vermogen van 22 miljoen gulden (tien miljoen euro) naliet voor de oprichting en instandhouding van een fotomuseum. Nooit eerder had een Nederlandse particulier zo’n groot vermogen voor een cultureel doel nagelaten. Hein Wertheimer was in de fotowereld een volstrekt onbekende en het legaat kwam dan ook als een grote verrassing.

Hein Wertheimer begon als jurist bij het Eindhovense elektronicabedrijf Philips, waar hij later onderdirecteur werd. Wertheimer kende één grote passie: de fotografie. Het is mede vanwege deze gedeelde passie dat het Nederlands Fotomuseum een levendige ontmoetingsplek voor fotografieliefhebbers is geworden. De verschillende steunprogramma’s van het museum brengen fotografieliefhebbers samen. Ambassadors, Friends en Fans delen hun passie voor fotografie en dragen het museum een warm hart toe. Zo blijft het gedachtegoed van Hein Wertheimer tot op de dag van vandaag levend.

Gebouw Las Palmas Statendam 1 (Wilhelminapier), Rotterdam +31 (0)10 203 04 05 info@nederlandsfotomuseum.nl

© 2016 - 2019 Nederlands Fotomuseum. WooCommerce door Redkiwi