Zwembad, Ed van Wijk

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Ed van Wijk
  Titel: Zwembad, Delft
  Jaar: 1958-1962

  Ed van Wijk (1917-1992) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Ed van Wijk begon zijn carrière met portret- en bruidsfotografie. Terwijl hij later vooral in zwart-wit zou gaan werken, maakte hij voor zijn eerste grote opdracht in 1939 kleurenopnamen van de glas-in-loodramen in de Sint Janskerk te Gouda. Met vele andere fotografen was hij in 1953 getuige van de watersnoodramp en maakte daar zijn iconische foto van een vrouw met twee kinderen onder een deken. Tot zijn pensionering in 1982 drukte hij als docent en schrijver van een driedelige schriftelijke cursus fotografie voor de Leidse Onderwijsinstellingen een stempel op vele generaties jongere fotografen.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: EVW-400-3-B Categorie: Tags: , , , , ,