• ELB-550_B-print

Zittend naakt, Wally Elenbaas

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Wally Elenbaas
    Titel: Zittend naakt met solarisatie
    Jaar: 1953-1955
    Afmeting beeld: 40 x 40 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Wally Elenbaas (1912-2008) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

In 1932 sloot Wally Elenbaas zich aan bij de Communistische Jeugdbond en kwam zo in contact met de artistieke en intellectuele kring rond Paul Schuitema en het arbeiders-schrijvers-collectief ‘Links Richten’. Hij ontdekte de mogelijkheden van de fotografie als wapen in de klassenstrijd en werd lid van de Vereeniging van Arbeiders-Fotografen.

Naast demonstraties en straatbeelden van de crisis die typerend zijn voor de arbeidersfotografie, verraden opnamen van een nat wegdek en een omvergetrokken lantarenpaal duidelijk de invloed van de Nieuwe Fotografie.

Samen met zijn echtgenote Esther Hartog maakte hij een reeks opmerkelijke naaktfoto's van vrouwelijke modellen uit eigen kring.Naast enigszins surrealistisch georiënteerde stillevens en portretten, vormde de buurt Katendrecht waar hij vanaf 1942 woonde een geliefd onderwerp. De foto's van Wally en Esther Elenbaas zijn nauw met hun persoonlijke leven verbonden, maar overstijgen dit door hun artistieke kwaliteit.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw print niet in zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: ELB-550_P Categorie: Tags: , ,