Zijden sjaal van Mattijs van Bergen | Richard Tepe

Op voorraad

Voor Photo to Fashion zijn Mattijs van Bergen en het Nederlands Fotomuseum een interdisciplinaire samenwerking aangegaan. Van Bergen heeft zich laten inspireren door de fotocollectie van het museum om een prikkelende nieuwe modecollectie van zestien ontwerpen te creëren: de collectie ZWART.

Door de geselecteerde zwart-witfoto’s van bekende fotografen als Ed van der Elsken, Nico Jesse, Bernard Eilers en Richard Tepe te vertalen naar patronen en stoffen, gaat Van Bergen een dialoog aan met iconische beelden uit de Nederlandse fotografiegeschiedenis. Het resultaat is een verfijnde modecollectie waarin op verrassende wijze fotografische beelden worden toegepast en de grenzen van zowel mode als fotografie worden opgezocht.

Deze exclusieve sjaals zijn gemaakt van 100% zuivere zijden en in een kleine oplage uitsluitend verkrijgbaar in het Nederlands Fotomuseum.

Afmeting 120 x 120 cm.

• Extra informatie
    Sjaal Ed van der Elsken

100% zijden sjaal van Mattijs van Bergen. Bedrukt met met iconische beelden uit de Nederlandse fotografiegeschiedenis.

Sjaal Richard Tepe

Sjaal Nico Jesse