• HPI-78-971-14_B-print

Witte Huis, Hajo Piebenga

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Hajo Piebenga
  Titel: Nachtopname van Witte Huis en Wijnhaven, Rotterdam
  Jaar: 1978
  Afmeting beeld:  55 x 37 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Hajo Piebenga (1942-2014) werkte van 1972 tot en met 2011 voor het International Film Festival Rotterdam en was daarnaast 30 jaar lang als filmoperateur en fotograaf verbonden aan LantarenVenster in de Gouvernestraat, het hedendaagse KINO.

  Als fotograaf is hij koorddanser en zakkenroller ineen; balans, concentratie en op het juiste moment toeslaan en stelen. Een uitspraak van Hajo was; ‘één honderd vijfentwintigste seconde en diafragma 5.6, en verder niet zeuren, daar is fotografie voor bedoeld’.

  Hajo was een open en nieuwsgierige man, altijd op zoek naar het beeld dat zijn honger naar waarheid en poezie kon bevredigen. Een fotograaf met een fantastisch oog die de wereld vertaalde naar
  zwart-wit en een beetje grijs.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: HPI-78-971-14_P Categorieën: , Tag: