• webshop-20_NBAF

Weging Bep en Idrisse, Kees Molkenboer

 119,00

Slechts 1 resterend op voorraad

 • Beschrijving

  Fotograaf: Kees Molkenboer
  Titel: Boksers Bep van Klaveren en Idrisse Dione bij de weging, Rotterdam
  Jaar: 1955

  Passepartout en lijstmaat: 40 x 50 cm
  Afmeting beeld: 23 x 23 cm
  Papiermaat afdruk: 30 x 40 cm.

  Kees Molkenboer (1907-1987) is een rasechte Rotterdamse fotograaf, zijn collectie wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

  Kees Molkenboer spaarde zijn eerste camera bij elkaar met zegeltjes en leerde fotograferen bij amateur-fotoclub De Maasstad. Tot zijn mobilisatie in 1939 en aansluitende krijgsgevangenschap hield hij zich bezig met een breed scala aan fotografische activiteiten: van portret- tot architectuurfotografie. Bij voorkeur werkend met een 6 x 6 camera gaf hij een karakteristiek beeld van Rotterdam in de jaren 1945 tot 1960.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Passepartout
  De afdruk is gemonteerd op een opzetkarton en deze is scharnierend voorzien van een passepartout. De foto in passepartout kan makkelijk ingelijst worden in een wissellijst van bovenstaand formaat.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
SKU: MOL-35214_PP-1 Categorieën: ,