• Voetballen bij de Van Nellefabriek, Ed van Wijk
 • EVW-0193_BU-print

Voetballen bij de Van Nellefabriek, Ed van Wijk

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Ed van Wijk
  Titel: Voetballen bij de Van Nellefabriek te Rotterdam
  Jaar: 1950-1959
  Afmeting beeld: 47 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Ed van Wijk (1917-1992) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Ed van Wijk begon zijn carrière met portret- en bruidsfotografie. Terwijl hij later vooral in zwart-wit zou gaan werken, maakte hij voor zijn eerste grote opdracht in 1939 kleurenopnamen van de glas-in-loodramen in de Sint Janskerk te Gouda. Met vele andere fotografen was hij in 1953 getuige van de watersnoodramp en maakte daar zijn iconische foto van een vrouw met twee kinderen onder een deken. Tot zijn pensionering in 1982 drukte hij als docent en schrijver van een driedelige schriftelijke cursus fotografie voor de Leidse Onderwijsinstellingen een stempel op vele generaties jongere fotografen.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw print niet pal in de zon te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: EVW-0193-P Categorie: Tags: , , ,