• webshop-3_NBAF

Vlaggetjesdag, Ed van Wijk

 149,00

Slechts 1 resterend op voorraad

 • Beschrijving

  Fotograaf: Ed van Wijk
  Titel: Vlaggetjesdag, Scheveningen
  Jaar: 1948

  Passepartout en lijstmaat: 60 x 50 cm
  Afmeting beeld: 29 x 29 cm

  Ed van Wijk (1917-1992) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Ed van Wijk begon zijn carrière met portret- en bruidsfotografie. Terwijl hij later vooral in zwart-wit zou gaan werken, maakte hij voor zijn eerste grote opdracht in 1939 kleurenopnamen van de glas-in-loodramen in de Sint Janskerk te Gouda. Met vele andere fotografen was hij in 1953 getuige van de watersnoodramp en maakte daar zijn iconische foto van een vrouw met twee kinderen onder een deken. Tot zijn pensionering in 1982 drukte hij als docent en schrijver van een driedelige schriftelijke cursus fotografie voor de Leidse Onderwijsinstellingen een stempel op vele generaties jongere fotografen.

  Passepartout
  De afdruk is gemonteerd op een opzetkarton en deze is scharnierend voorzien van een passepartout. De foto in passepartout kan makkelijk ingelijst worden in een wissellijst van bovenstaand formaat.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
SKU: EVW-087-1_PP Categorieën: ,