Van Nellefabriek, Hans Sibbelee

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Hans Sibbelee
  Titel: Van Nellefabriek, Rotterdam
  Jaar: 1950-1959

  Hans Sibbelee (1915-2003) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Tijdens de Spaanse Burgeroorlog kreeg Sibbelee een Leica om tijdens zijn reizen te fotograferen, wat het begin van zijn fotografische carrière betekende. Als elektrotechnicus speelde Sibbelee een belangrijke rol in het verzet door radio-ontvangers te bouwen en met zijn camera documenteerde hij illegale activiteiten. Na de bevrijding bleef hij kunst en architectuur fotograferen en werkte intensief samen met uitgeverij Contact en Prof. Frits van der Meer. Hij leverde foto's voor boeken over onder meer kastelen in Nederland, Romaanse en Gotische beeldhouwkunst en hedendaagse architectuur.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: HSI-4981-B Categorie: Tags: , , ,