• Van Nellefabriek, Hans Sibbelee
  • HSI-4981_B-print

Van Nellefabriek, Hans Sibbelee

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Hans Sibbelee
    Titel: Van Nellefabriek, Rotterdam
    Jaar: 1950-1959
    Afmeting beeld: 35 x 55 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Hans Sibbelee (1915-2003) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Tijdens de Spaanse Burgeroorlog kreeg Sibbelee een Leica om tijdens zijn reizen te fotograferen, wat het begin van zijn fotografische carrière betekende. Als elektrotechnicus speelde Sibbelee een belangrijke rol in het verzet door radio-ontvangers te bouwen en met zijn camera documenteerde hij illegale activiteiten. Na de bevrijding bleef hij kunst en architectuur fotograferen en werkte intensief samen met uitgeverij Contact en Prof. Frits van der Meer. Hij leverde foto's voor boeken over onder meer kastelen in Nederland, Romaanse en Gotische beeldhouwkunst en hedendaagse architectuur.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: HSI-4981-F Categorie: Tags: , , ,