Tankstation Purfina, Hans Spies

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Hans Spies
  Titel: Tankstation Purfina, Arnhem
  Jaar: 1958

  Hans Spies (1905-1973) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Hans Spies specialiseerde zich in de architectuur- en interieurfotografie. Spies breidde later zijn werkterrein uit tot reclamefoto’s en studio-opnamen. De opdrachtgevers van Hans Spies waren vooral te vinden onder de aanhangers van de Nieuwe Zakelijkheid. Spies was tot in de jaren zestig actief als architectuurfotograaf en fotografeerde voor zowel modernisten als traditionalisten. De foto’s van scheepsinterieurs nemen een bijzondere plaats in binnen zijn werk.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: HSP-27260-B Categorie: Tags: , , , , , ,