Stieltjesplein Rotterdam, Steef Zoetmulder

 150,00

 • Beschrijving

  Bij de tentoonstelling Rotterdam in the Picture presenteert het Nederlands Fotomuseum een van de foto’s uit de tentoonstelling als speciale uitgave: Stieltjesplein van de Rotterdamse fotograaf Steef Zoetmulder. De foto is met de hand afgedrukt op barietpapier van 20x 25 cm. Nu voor 150 euro.

  Fotograaf: Steef Zoetmulder
  Titel: Stieltjesplein Rotterdam
  Jaar: 1958

  Steef Zoetmulder (1911 – 2004) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  De Rotterdamse fotograaf Steef Zoetmulder beoefende steeds twee vormen van fotografie naast elkaar: publiciteitsfotografie en vrije fotografie. Zijn gehele oeuvre getuigt van een voorkeur voor decoratieve, naar abstractie neigende beelden. Met een korte onderbreking heeft Steef Zoetmulder altijd als zelfstandig reclamefotograaf gewerkt. Internationaal kreeg hij onder meer erkenning door deelname aan de eerste tentoonstelling over ‘Subjektive Fotografie’ van Otto Steinert in 1951 te Saarbrücken

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: B40 Categorie: Tags: , , ,