Uitverkoop

Sterke Verhalen uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum.

 29,95  15,00

Op voorraad

 • Beschrijving

  In Sterke verhalen staan krachtige beelden, die visuele verhalen vertellen die verschil maken en de kijker raken.

  Deze publicatie toont een greep uit de rijke collectie van het Nederlands Fotomuseum, met tien hoofdstukken die elk een actueel maatschappelijk of juist alledaags thema aan de orde stellen, zoals macht, migratie, rijkdom of voetbal. Elk onderwerp wordt benaderd vanuit het perspectief van twee fotografen. Hun series gaan een visuele dialoog met elkaar aan, aan de hand van overeenkomsten of juist tegenstellingen.

  Sterke verhalen past in de koers van het museum: fotografie uit Nederland staat centraal en in het bijzonder de eigen collectie van het museum.

  In Sterke verhalen staan krachtige beelden, die visuele verhalen vertellen die verschil maken en de kijker raken. Fotografen als Katharina Behrend, de vrouw achter het eerste archief dat in de verzameling van het museum terechtkwam. Of de uitzonderlijke foto’s van de hemel, die Frits Lamberts maakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. De beelden die hij componeerde van de condenssporen van geallieerde vliegtuigen, strepen aan de hemel, zijn uniek.

  Daarnaast beeld van Hein Wertheimer, Frits J. Rotgans, Hans Eijkelboom, Lamia Naji, Maria Toby, Ata Kandó, Ad van Denderen, Sanne Sannes, Wally Elenbaas, Esther Hartog, Kees Molkenboer, Hans van der Meer, Cas Oorthuys, Hans Aarsman, Gregor Krause, Johannes Rombouts, Cobie Douma, Jacqueline Hassink en Peter Martens.

  Dit boek verschijnt naar aanleiding van de gelijknamige tentoonstelling die na 1 juni 2020 weer zichtbaar zal zijn in het museum.

  Dit boek is de eerste in een reeks over de collectie van het Nederlands Fotomuseum. Later dit jaar volgt Rotterdam werkt, begin volgend jaar De Eregalerij van de Nederlandse Fotografie.

  Auteur(s):Birgit Donker en Frits Gierstberg

  Verscheen op:29 mei 2020

  Taal: Nederlands

  Pagina's:108

  Afmetingen:230 x 290 mm

  Uitvoering:hardcover

  ISBN:9789462262300

  Jaartal:2020

  Uitgever:Lecturis

  Ontwerp:Kummer & Herrman