• Stemmer Berg, Katharina Behrend
 • KEB-8S6_B-print

Stemmer Berg, Katharina Behrend

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Katharina Behrend
  Titel: Stemmer Berg, Duitsland
  Jaar: 1909
  Afmeting beeld: 53 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Katharina Behrend (1888-1973) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Vanaf het moment dat zij in 1904 met de 9 x 12 camera van haar vader begon te fotograferen, hield Katharina Behrend dagboeken bij. Daarnaast hield zij uitgebreide registers van haar foto-opnames bij. Niet alleen de gefotografeerde onderwerpen en personen, maar ook sluitertijd, diafragma, locatie, datum, weers- en lichtomstandigheden werden nauwgezet genoteerd. Naast foto’s van familie en kennissen in huiselijke kring, vormen reizen in binnen- en buitenland belangrijke onderwerpen in haar archief dat circa 900 negatieven omvat.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: KEB-86-F Categorie: Tags: , ,