Stemmer Berg, Duitsland, Katharina Beherend

Fotograaf: Katharina Behrend
    Titel: Stemmer Berg, Duitsland
    Jaar: 1909

Katharina Behrend (1888-1973) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Vanaf het moment dat zij in 1904 met de 9 x 12 camera van haar vader begon te fotograferen, hield Katharina Behrend dagboeken bij. Daarnaast hield zij uitgebreide registers van haar foto-opnames bij. Niet alleen de gefotografeerde onderwerpen en personen, maar ook sluitertijd, diafragma, locatie, datum, weers- en lichtomstandigheden werden nauwgezet genoteerd. Naast foto’s van familie en kennissen in huiselijke kring, vormen reizen in binnen- en buitenland belangrijke onderwerpen in haar archief dat circa 900 negatieven omvat.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: KEB-86-B Categorie: Tags: , ,