Start van de Tour de France, Bert Buurman

Fotograaf: Bert Buurman
    Titel: Start van de Tour de France
    Jaar: 1954

Bert Buurman (1915-1998) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Bert Buurman kreeg al op negenjarige leeftijd een camera en maakte vroeg kennis met het ontwikkelen en afdrukken van foto’s. Buurman had een portretatelier aan de P.C. Hooftstraat in Amsterdam. In de eerste naoorlogse jaren werkte hij voor 'Vrij Nederland' en bladen als 'De Prins', 'Trouw' en 'Strijdkreet'. Tot 1949 had hij een studio aan huis met circa 11 personeelsleden, daarna trad hij in vaste dienst bij 'De Telegraaf'.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: BBU-1205-75-B Categorie: Tags: , , , ,