• dkr-709-8_b-print

Spelen op straat, Dolf Kruger

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Dolf Kruger
  Titel: Rapenburgerstraat, Amsterdam (1956)
  Jaar: 1956
  Afmeting beeld: 40 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Dolf Kruger (1923 – 2015) is één van de fotografen wiens collectie beheerd wordt door het Nederlands Fotomuseum.

  Fotografie was voor Dolf Kruger vanaf het begin een middel om zijn sociale betrokkenheid uit te drukken. Hij was als vast fotograaf verbonden aan dagblad De Waarheid van de Communistische Partij Nederland (CPN). In opdracht van deze krant vond Dolf Kruger zijn onderwerpen op straat, in bedrijven, bij stakingen, demonstraties, huurconflicten, huisuitzettingen en andere maatschappelijke wantoestanden. Later werkte hij als freelancer in opdracht van overheidsinstellingen, uitgevers, bedrijven en milieuorganisaties. In 1983 vestigde hij zich definitief in Zweden en richtte hij zijn camera vooral op de eigen familiekring en het omringende natuurschoon.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
  Fotograaf

  Thema

  , ,

Artikelnummer: DKR-709-8_P Categorie: Tags: , ,