• webshop-22_nbaf

Jaar: 1966

Passepartout en lijstmaat: 60 x 50 cm
    Afmeting beeld: 28 x 37 cm
    Papiermaat afdruk: 30 x 40 cm.

Aart Klein (1909-2001) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Aart Klein kon uren wachten op het juiste beeld. In de optimistisch getinte reportages van de wederopbouw van Nederland ontwikkelde hij een eigen uitgesproken grafische stijl. Zwart-wit fotografie betekende voor Aart Klein het tekenen met licht op een zwarte ondergrond. De verworvenheden uit de theaterfotografie (het fotograferen met weinig licht) maakte hem tot een tovenaar in de donkere kamer. Zijn werk kreeg ook buiten Nederland bekendheid en was in de jaren vijftig te zien tijdens toonaangevende tentoonstellingen.
    Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Passepartout
    De afdruk is gemonteerd op een opzetkarton en deze is scharnierend voorzien van een passepartout. De foto in passepartout kan makkelijk ingelijst worden in een wissellijst van bovenstaand formaat.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

• Extra informatie
SKU: AKL-660909-7_PP Categorieën: ,