Uitverkoop

Scraps of Inspiration: Photographs and Graphics in a Designer’s Album, 1870-1905 | Femke Speelberg

22,95  12,50

Slechts 1 resterend op voorraad

Titel: Rijksmuseum Studies in Photography vol 10-2011
    Fotograaf / Auteur / Met bijdragen van: Femke Speelberg
    Uitgever: Rijksmuseum Amsterdam / Manfred & Hanna Heiting Fund
    Aantal pagina’s: 56
    ISBN: 9789071450372
    Taal: Engels

Boeken, tijdschriften en foto’s inspireren ontwerpers in hun werk. Soms is zo’n proces zichtbaar als de kunstenaar een plakboek of map heeft aangelegd. Deze werkwijze is van alle tijden. Een compleet plakboek uit de negentiende eeuw is echter zeer uitzonderlijk. Het biedt ons een unieke blik over de schouder van de ontwerper. Hij verzamelde foto’s, tekeningen en prenten, bewerkte ze, combineerde ze en bewaarde ze in zijn album met het opschrift Ornamentation Renaissance. Femke Speelberg toont ons hoe de ontwerper geïnspireerd werd en ze plaatst het album in een kunsthistorische context. De naam van de eigenaar staat nergens in het boek, maar toch wordt zijn identiteit onthuld.

Artikelnummer: 9789071450372 Categorieën: , Tags: ,