Schipper met dekschuit, Dolf Kruger

Fotograaf: Dolf Kruger
    Titel: Schipper met dekschuit
    Jaar: 1950

Dolf Kruger (1923 - 2015) is één van de fotografen wiens collectie beheerd wordt door het Nederlands Fotomuseum.

Fotografie was voor Dolf Kruger vanaf het begin een middel om zijn sociale betrokkenheid uit te drukken. Hij was als vast fotograaf verbonden aan dagblad De Waarheid van de Communistische Partij Nederland (CPN). In opdracht van deze krant vond Dolf Kruger zijn onderwerpen op straat, in bedrijven, bij stakingen, demonstraties, huurconflicten, huisuitzettingen en andere maatschappelijke wantoestanden. Later werkte hij als freelancer in opdracht van overheidsinstellingen, uitgevers, bedrijven en milieuorganisaties. In 1983 vestigde hij zich definitief in Zweden en richtte hij zijn camera vooral op de eigen familiekring en het omringende natuurschoon.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: DKR-200-11-B Categorie: Tags: , , , ,