Schepen op het strand, Dirk de Herder

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Dirk de Herder
  Titel: Schepen op het strand
  Jaar: 1950-1969

  Dirk de Herder (1914-2003) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Zijn eerste fotoboek Amsterdam: 68 fotografische impressies verscheen in 1947. In de jaren 1950 tot 1952 verbleef hij in Stockholm en ook daar richtte hij zich op de stad. De Herder fotografeerde vanaf hierna tien jaar voor de VARA, maar het kunstleven bleef hem lonken. Hiervan getuigen met name de portretten die hij in de loop der jaren maakte van leden van de Cobra-beweging. De Herder fotografeerde vooral in zwart-wit vanwege zijn voorkeur voor lichtval en atmosfeer. Zijn inspiratiebronnen vond hij in Frankrijk bij Eugène Atget en de van oorsprong Hongaarse Brassaï.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: DHE-29-9-B Categorie: Tags: , , ,