• Salvador Dalí, Lies Wiegman
  • WIE-9002-1_B-print

Salvador Dali, Lies Wiegman

• Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

Fotograaf: Lies Wiegman
    Titel: Salvador Dali, Port Lligat, Spanje
    Jaar: 1963
    Afmeting beeld: 40 x 40 cm
    Papiermaat: 61 x 46 cm.

Lies Wiegman (1927-2011) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Na een opleiding reclame en fotografie aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag en de particuliere École Paul Colin in Parijs begon Lies Wiegman haar fotografische loopbaan tijdens een verblijf in New York (1952-1955). In de loop der jaren veroorloofde zij zich steeds meer vrijheden bij het fotograferen en afdrukken, met een sterk poëtisch en soms surrealistisch resultaat. Met een voorkeur voor zwart-wit ontwikkelde zij dit vrije en creatieve gebruik van de fotografie vanaf 1969 verder als docent fotografie aan de School voor Fotografie en Fotonica in Den Haag.

Fotoprint
    Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: WIE-9002-1-F Categorie: Tags: , , ,