Filmactrice Rosanna Schiaffino, Nico Jesse

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Nico Jesse
  Titel: Filmactrice Rosanna Schiaffino op de Via Appia, Rome, Italië
  Jaar: 1960

  Het archief van fotograaf Nico Jesse (1911-1976) wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

  Vanaf zijn middelbare schooltijd was Nico Jesse in de ban van de fotografie. In 1955 besloot hij zich geheel aan de fotografie te wijden. Talloze boeken over Nederlandse bedrijven, Europese landen en steden waren het resultaat. Zijn foto’s kenmerkten zich door een bijzondere aandacht voor de mens, het gebruik van flitslicht en een uitgesproken filmisch karakter. In 1960 sloot Jesse zijn fotografische carrière min of meer af met een tweede fotoboek over Parijs en vatte hij als bedrijfsarts zijn oorspronkelijke beroep weer op. De publicatie van een monografie over zijn leven en werk (2003) bevestigde zijn rol als een van de sleutelfiguren in de geschiedenis van de Nederlandse fotografie.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: JES-661127-2-B Categorie: Tags: , , , , ,