Recreatiegebied Spaarnwoude, Esther Kroon

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Esther Kroon
  Titel: Recreatiegebied Spaarnwoude
  Jaar: 1989

  Het archief van Esther Kroon (1966-1992) wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

  Esther Kroon begon haar korte fotografische loopbaan in 1988 met een verblijf van drie maanden in Barcelona om daar zigeunerkinderen te fotograferen. Een jaar later besloot zij zich verder in de fotografie te scholen aan de Gerrit Rietveld Academie. Tijdens haar verblijf in Guatamala in 1992 werd zij, op 25-jarige leeftijd, tijdens een roofoverval om het leven gebracht. Mede op initiatief van Rineke Dijkstra verscheen in 1993 een publicatie met haar indringende, vanaf een laag standpunt en met flitslicht gemaakte kinderportretten in zwart-wit.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: KRO-170-8-B Categorie: Tags: , , ,