• Recreatiegebied Spaarnwoude, Esther Kroon
 • KRO-170-8_BU-print

Recreatiegebied Spaarnwoude, Esther Kroon

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Esther Kroon
  Titel: Recreatiegebied Spaarnwoude
  Jaar: 1989
  Afmeting beeld: 40 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Het archief van Esther Kroon (1966-1992) wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

  Esther Kroon begon haar korte fotografische loopbaan in 1988 met een verblijf van drie maanden in Barcelona om daar zigeunerkinderen te fotograferen. Een jaar later besloot zij zich verder in de fotografie te scholen aan de Gerrit Rietveld Academie. Tijdens haar verblijf in Guatamala in 1992 werd zij, op 25-jarige leeftijd, tijdens een roofoverval om het leven gebracht. Mede op initiatief van Rineke Dijkstra verscheen in 1993 een publicatie met haar indringende, vanaf een laag standpunt en met flitslicht gemaakte kinderportretten in zwart-wit.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: KRO-170-8-F Categorie: Tags: , ,