• Reclame voor kampeerartikelen, Frits J. Rotgans
 • FJR-NN679_B-print

Reclame voor kampeerartikelen, Frits J. Rotgans

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Frits J. Rotgans
  Titel: Reclame voor kampeerartikelen, Elburg
  Jaar: 1970-1975
  Afmeting beeld: 55 x 26 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Frits J. Rotgans (1912-1978) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Rotgans volgde een reclame-opleiding aan het Instituut voor Kunstnijverheidsonderwijs in Amsterdam en zette in de jaren dertig zijn eerste schreden op het gebied van de fotografie.

  Vanaf 1947 was hij als transportofficier van de Nederlandse Rijnvaart Missie in Duisburg-Ruhrort gelegerd. Daar ontwikkelde Rotgans een passie voor de binnenscheepvaart en maakte hij zijn eerste breedbeeldopname. Deze vorm van fotografie met zelf gebouwde breedbeeldcamera’s werd vanaf 1950 zijn specialiteit bij uitstek. De haarscherpe breedbeeldfoto’s werden vaak vanaf een hoog standpunt genomen. Transport over water, de weg en door de lucht vormden hierbij zijn belangrijkste onderwerpen.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: FJR-NN679-F Categorie: Tags: , ,