• NBI-90-B-print

Purperreiger, Nol Binsbergen

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Nol Binsbergen
  Titel: Purperreiger, Belt-Schutsloot (1940)
  Jaar: 1940
  Afmeting beeld: 53 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Nol Binsbergen (1908-1945) kocht met een prijs uit de Staatsloterij zijn eerste camera en deed ervaring op met de oudere vogelfotograaf en publicist Jan P. Strijbos. Zijn foto’s werden gebruikt in eigen publicaties en lezingen, die hij door het hele land verzorgde. Vanaf 1942 was hij als assistent van de cineast Herman van der Horst (1910-1976) betrokken bij een documentaire film over Texel. Zijn eigen film 'Geheimen van het Waterland', bestond uit drie delen over de Zaanstreek, de Nieuwkoopse Plassen en Texel. Nol Binsbergen werd niet oud en overleed op 25 september 1945 aan de gevolgen van maagkanker. Hoewel zijn oeuvre klein is (1699 negatieven), behoort het tot de beste Nederlandse vogelfotografie uit de eerste helft van twintigste eeuw.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
Artikelnummer: NBI-90-F Categorie: Tags: , , , ,