Verbeelding | Guinevere Ras & Aya Musa (NL Catalogus)

 30,00

Op voorraad

 • Beschrijving

  VERBEELDING
  Het Nederlands Fotomuseum wil midden in de samenleving staan. Als nationale schatkist en toonzaal verzamelt en exposeert het museum fotografie die reflecteert op de wereld en adresseert het onderwerpen die urgent zijn. Daarom maken we nu middels de tentoonstelling  & publicatie Verbeelding werk van het begrip ‘Nederlandse Fotografie’: wie vertegenwoordigt wie in de samenleving en in de fotografie?

  Als we spreken over het Nederlands fotografisch erfgoed en de Nederlandse fotografie, over welke fotografie en welke makers hebben we het dan? En over wie wordt er niet gesproken? Wiens erfgoed krijgt bestaansrecht en erkenning in het museum en wiens erfgoed wordt juist niet gezien of erkend? In Verbeelding wordt er verder gegaan dan het tonen van werk over representatie.

  De 23 beeldmakers krijgen in Verbeelding een podium om op geheel eigen wijze hun verhouding tot de wereld te laten zien. De werken die in deze publicatie  getoond worden zijn in de eerste plaats geselecteerd op basis van kwaliteit, onderscheidenheid en de kracht van de makers die in hun werk een eigen wereld scheppen. Wij kiezen voor fotografen met een eigen signatuur, die de wereld bevragen om het visuele verhaal van representatie over te brengen.

  In Verbeelding is werk te zien van:
  AiRich / Abubakr Akkari / Jan Banning / Marwan Bassiouni / Eliza Bordeaux / Sara Blokland / Florian Braakman / Muhcine Ennou / Ferdows Faghir / Raquel van Haver / Thana Faroq / Benjamin Li / Tanja Heintjes / Pablo Lerma / Kevin Osepa / Michelle Piergoelam / Nael Quraishi / Farah Rahman / Julius Thissen / Rosa Verhoeve / Nan Wang / Baha Görkem Yalım / Yanxian Zhao

  Framen, zonder te framen
  Perspectieven zijn nooit objectief, maar altijd ingebed in een context van machtsverhoudingen die voortkomen uit klasse- of opleidingsverschillen, maar ook van gender, etniciteit en nationaliteit. In de tentoonstelling & publicatie gaan we daarom radicaal te werk door de beelden in eerste instantie zonder naam, jaartaal, geboorteplaats, e.d. te tonen.  Zo daagt de publicatie  je uit om na te denken over beeldvorming, identiteit en representatie en over hoe jij jezelf hiertoe verhoudt. ‘Framen, zonder te framen’, kan jij het? Of kan je toch de verleiding niet weerstaan om eerst de informatie (geplaatst na het werk) tot je te nemen?

  Verbeelding verscheen bij de gelijknamige tentoonstelling  in het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam  (21 mei t/m  25 september 2022).

  Auteur(s): Guinevere Ras, Aya Musa, Birgit Donker, Lodewijk dros en de deelnemend kunstenaars

  Kunstenaars:

  AiRich, Abubakr Akkari, Jan Banning,
  Marwan Bassiouni, Eliza Bordeaux, Sara Blokland,
  Florian Braakman, Muhcine Ennou,
  Ferdows Faghir, Raquel van Haver, Thana Faroq,
  Benjamin Li, Tanja Heintjes, Pablo Lerma,
  Kevin Osepa, Michelle Piergoelam, Nael Quraishi,
  Farah Rahman, Julius Thissen, Rosa Verhoeve,
  Nan Wang, Baha Görkem Yalım, Yanxian Zhao

  Taal: Nederlands (English edition available)

  Pagina's: 150

  Afmetingen: 297 x 236 mm

  Uitvoering: Paperback / Wire-o

  ISBN: 9789462264489

  Jaartal: 2022

  Uitgever: Lecturis ism Nederlands Fotomuseum

  Ontwerp: Kummer & Herrman