Paradis | Charlotte Dumas

 19,95

Op voorraad

 • Beschrijving

  Charlotte Dumas maakt intieme, verstilde portretten van dieren. In Paradis brengt ze voor het eerst een selectie uit de verschillende series dierenportretten samen.
  Hierdoor ontstaan nieuwe relaties tussen de portretten van onder andere paarden, wolven en tijgers en wordt de onderlinge relatie tussen de verschillende onderwerpen zichtbaar.

  De eerste serie dierportretten van Charlotte Dumas betreft een reeks over politiehonden. Daarna volgden series waarin onder andere politiepaarden, legerpaarden, een tijger en recent straathonden centraal staan. Dumas kiest voor dieren die door mensen getemd en getraind zijn en gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Elk dier bevindt zich binnen het menselijk domein, meestal in gevangenschap. Op een klassieke manier en bijna altijd centraal in beeld gebracht, legt Dumas de dieren vast. De psychologie van het portret speelt hierin een grote rol.

  'In mijn werk wil ik laten zien hoe wij naar dieren kijken en wat wij aan hen ontlenen. Dieren hebben een dubbele betekenis voor mensen. Enerzijds worden ze door ons als onvolwaardig gezien. Anderzijds zijn dieren heel belangrijk voor ons omdat we er ons mee identificeren. Die symboliek van deze relatie tussen mens en dier interesseert mij.'

  Aantal pagina's: 76

  Foto's: 50

  Formaat: 21 x 29,7 cm (staand)

  Bindwijze: Hardback

  Taal: Engels

  Uitgever: d'Jonge hond

  ISBN: 9789089101365

SKU: 9789089101365 Categorieën: , ,