Oplaten van luchtballon, Kees Molkenboer

290,00 550,00

Fotograaf: Kees Molkenboer
    Titel: Oplaten van de promotieluchtballon bij de tentoonstelling ‘Oud Rotterdam’ , Diergaarde Blijdorp
    Jaar: 1948

Kees Molkenboer (1907-1987) is een rasechte Rotterdamse fotograaf, zijn collectie wordt beheerd door het Nederlands Fotomuseum.

Kees Molkenboer spaarde zijn eerste camera bij elkaar met zegeltjes en leerde fotograferen bij amateur-fotoclub De Maasstad. Tot zijn mobilisatie in 1939 en aansluitende krijgsgevangenschap hield hij zich bezig met een breed scala aan fotografische activiteiten: van portret- tot architectuurfotografie. Bij voorkeur werkend met een 6 x 6 camera gaf hij een karakteristiek beeld van Rotterdam in de jaren 1945 tot 1960.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: MOL-6484-B Categorie: Tags: ,