Oestervisser, Aart Klein

 290,00 550,00

 • Beschrijving

  Fotograaf: Aart Klein
  Titel: Oestervisser, Yerseke
  Jaar: 1961

  Aart Klein (1909-2001) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Aart Klein kon uren wachten op het juiste beeld. In de optimistisch getinte reportages van de wederopbouw van Nederland ontwikkelde hij een eigen uitgesproken grafische stijl. Zwart-witfotografie betekende voor Aart Klein het tekenen met licht op een zwarte ondergrond. De verworvenheden uit de theaterfotografie (het fotograferen met weinig licht) maakte hem tot een tovenaar in de donkere kamer. Zijn werk kreeg ook buiten Nederland bekendheid en was in de jaren vijftig te zien tijdens toonaangevende tentoonstellingen.

  Bariet
  Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: AKL-610524-84-B Categorie: Tags: , , ,