• Natuurhistorische objectkaart, Paul Louis Steenhuizen
 • PLS-438_B-print

Opgezette vogels, Paul Louis Steenhuizen

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Paul Louis Steenhuizen
  Titel: Opgezette vogels (aalscholver, blauwe reiger, batereur, grote zaagbek, ibibs, parelduiker, toppereend, blauwe gaai, zilverplevier, kwartelkoning, kleinste jager, gele kwikstaart v.l.n.r. en v.a.n.v)
  Jaar: ca. 1895-1908
  Afmeting beeld: 55 x 40 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Paul Louis Steenhuizen (1870-1940) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  Paul Louis Steenhuizen behoort samen met Richard Tepe tot de pioniers van de Nederlandse vogelfotografie. Zijn glasnegatievenarchief bevat opnamen van levende én opgezette Nederlandse vogels. De meeste faam dankt Steenhuizen aan zijn werkzaamheden als preparateur bij dierentuin het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra en het Zoölogisch Museum.

  Vanaf 1896 was hij als fotograaf actief en gebruikte de verzamelde beelden als hulpmiddel voor de taxidermie, vogelgroepen en diorama’s. De vogelfotografie ontsteeg de status van hulpmiddel en kreeg breder waardering en verspreiding.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: PLS-438_-F Categorie: Tags: , , , ,