Opgezette vogels, Paul Louis Steenhuizen

290,00 550,00

Fotograaf: Paul Louis Steenhuizen
    Titel: Opgezette vogels (aalscholver, blauwe reiger, batereur, grote zaagbek, ibibs, parelduiker, toppereend, blauwe gaai, zilverplevier, kwartelkoning, kleinste jager, gele kwikstaart v.l.n.r. en v.a.n.v)
    Jaar: ca. 1895-1908

Paul Louis Steenhuizen (1870-1940) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Paul Louis Steenhuizen behoort samen met Richard Tepe tot de pioniers van de Nederlandse vogelfotografie. Zijn glasnegatievenarchief bevat opnamen van levende én opgezette Nederlandse vogels. De meeste faam dankt Steenhuizen aan zijn werkzaamheden als preparateur bij dierentuin het Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra en het Zoölogisch Museum.

Vanaf 1896 was hij als fotograaf actief en gebruikte de verzamelde beelden als hulpmiddel voor de taxidermie, vogelgroepen en diorama’s. De vogelfotografie ontsteeg de status van hulpmiddel en kreeg breder waardering en verspreiding.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: PLS-438_-B Categorie: Tags: , , , ,