Natuur aan zee I, Martien Coppens

290,00 550,00

Fotograaf: Martien Coppens
    Titel: Vormen, structuren, natuur aan zee
    Jaar: onbekend

Martien Coppens (1908-1986) is één van de fotografen wiens collectie beheerd wordt door het Nederlands Fotomuseum.

Martien Coppens raakte gefascineerd door de fotografie tijdens zijn middelbare schooltijd. Coppens ontwikkelde zich in woord en beeld tot een onvermoeibare voorvechter van de foto als artistiek product, persoonlijke expressiemiddel en object van schoonheid. Hiervan getuigen naast De mensch in de fotografie (1946), Fotokunst? (1947) en Mens en camera (1950) ruim zestig naoorlogse fotoboeken. Zijn betrokkenheid bij fotografische beroepsorganisaties in eigen land koppelde hij aan intensieve internationale contacten.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzondere aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: B62 Categorie: Tags: , , ,