• BOE-NN562_BAF-print

Naakt, Jan den Boestert

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Jan den Boestert
  Titel: Naakt
  Jaar: 1950-1959
  Afmeting beeld: 55 x 28 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Jan den Boestert (1910-1992) is één van de fotografen wiens collectie beheerd wordt door het Nederlands Fotomuseum.

  Jan den Boestert was een bevlogen amateurfotograaf. Na eerst met een geleende camera te hebben gefotografeerd, kocht hij in de tweede helft van de jaren dertig een Leica en maakte daarmee portret- en naaktfoto's. In 1938 werd hij lid van de Haagse afdeling van de Nederlandsche Kleinbeeld Vereniging, de latere Haagse Fotokring (HFK). Den Boestert zou nagenoeg tot zijn overlijden voorzitter blijven van de HFK, waar onder anderen ook Victor Meeussen, Lies Wiegman en Ed van Wijk lid van waren. In 1949 werd hij bovendien een actief lid van de Nederlandse Fotokring (NFK).

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

 • Extra informatie
  Fotograaf

  Thema

Artikelnummer: BOE-NN562-P Categorie: