• PMM-317-3_B-print

Kruiskade, Peter Martens

 95,00

 • Kies de mooiste presentatie van uw afdruk!

  Maak gebruik van onze exclusieve inlijstservice.

 • Beschrijving

  Fotograaf: Peter Martens
  Titel: Surinamers in het West-Kruiskadekwartier, Rotterdam
  Jaar: 1975
  Afmeting beeld: 36 x 55 cm
  Papiermaat: 61 x 46 cm.

  Peter Martens (1937-1992) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

  De hele wereld werd het werkterrein van Peter Martens. In de Amerikaanse traditie van Lewis Hine, Walker Evans, Weegee en Diana Arbus, ontwikkelde hij zich met Ed van der Elsken tot de Nederlandse 'straatfotograaf' bij uitstek. Met een scherp oog voor de schaduwkanten van het menselijk leven, bracht hij onverbloemd in beeld hoe ongelijk het geluk op deze aarde is verdeeld. Zijn keiharde en grofkorrelige zwart-wit reportages publiceerde hij onder meer in de weekbladen De Tijd, Nieuwe Revu en Panorama.

  Fotoprint
  Uit de vele collectiefoto’s heeft het museum voor u een selectie gemaakt die te koop is als digitale afdruk. Deze prachtige fotoprints worden geprint op hoogwaardig en duurzaam fotopapier: HP Satin Photo Paper, 300 grams. De naam van de fotograaf is geprint in de witrand.

  Bewaartip
  Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Fotoprints blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

Artikelnummer: PMM-317-3-F Categorieën: , Tags: , , , ,