Moo Lati (een boek die een film is) | Moritz Ebinger

 29,00

Op voorraad

 • Beschrijving

  Moo Lati (een boek die een film is)
  een Engelstalig kunstenaarsboek over de illegale boom-kap in de Amazone

  DEFORESTATION AWARENESS - BOEK - FILM - DOOR KUNSTENAAR MORITZ EBINGER
  Met de productie van dit kunstenaarsboek plus bijbehorende film brengt Ebinger de leegroof van de Amazone op hedendaagse en artistieke wijze onder de aandacht. Het betreft een wereldwijd probleem ook hier in Nederland met de onzalige idee van de Biomassa industrie. Een jaar geleden ben ik begonnen met filmen en tekenen voor de film en het boek over de illegale houtkap in de Amazone. De film wordt begeleid met muziek en dans die de tot slaaf gemaakte meebrachten en die nu niet meer in Afrika bestaan. Voor de filmmuziek werkte een Zwitserse componist met instrumenten uit het oerwoud.
  In het kunstenaarsboek zit zowel een CD als een Q-code voor de film 11min.

  Informatie over het boek en film:
  Bij de aanschaf van het boek krijgt u directe toegang tot de film en ontvangt u 3 extra film’s plus achtergrondinformatie.
  Het boek (hardcover) in het formaat van een Kuifje (22.5x30.5x2), telt 78 paginas vol met tekeningen, foto’s afbeeldingen in de film verhouding (34x19) plus Engelse teksten (één wetenschappelijk en twee over het project).
  Bij het boek zit een Q-code, als u deze code scant komt u uit bij de film. In het boek zit tevens een DVD met de film voor wie de Q-code niet kan gebruiken.

  Introductie Film – Boek: Moo Lati (tot ziens in het Aukaans)
  Rijdend in Suriname komt men continu vrachtwagens tegemoet die de jungle leegroven. Ik filmde honderdtallen vrachtwagens die vol gekapte bomen uit het oerwoud kwamen en leeg weer terug het bos in reden. De Amazone wordt zo snel gekapt dat ik juist nu moest filmen, omdat er straks niets meer te filmen valt. Kappen is zichtbaar, daarachter schuilen indirecte gevolgen als armoede, klimaatopwarming en de uitbraak van ziektes als Zika en Malaria.
  Een filmende bleekneus uit Europa wordt niet graag gezien door de boomstam rovers, daarom heb ik met een mobieltje onopvallend gefilmd. Dit is niet altijd gelukt, soms werd ik door grote patrouille Jeep’s opgejaagd, achtervolgd, ingehaald, klemgereden en stevig geïntimideerd. Onder dwang moest ik de filmpjes verwijderen.
  Wie ik rondom de wereld ook spreek, iedereen is diep in zijn hart tegen het boom kappen, ook de security dienst die me intimideerde, de kettingzaag zagers, de chauffeurs, de vrachtwagenmonteurs, de pompstationhouders, de politicus, de politieagenten en toch wordt het toegelaten.

  Auteur(s): Moritz Ebinger, Arda van Tiggelen, Els van Lavieren

  Taal: Nederlands

  Pagina's: 78

  Afmetingen: 225 x 305 x 20 mm

  Uitvoering: Hardback

  ISBN: 9789462086876

  Jaartal:2021

  Uitgever: Moritz

  Ontwerp: Peter Jonker

  Oplage: 350 ex. Gesigneerd.