Meisje Sierra Leone, Paul Julien

Fotograaf: Paul Julien
    Titel: Meisje teruggekeerd van initiatie in het Bundu bos, Sierra Leone
    Jaar: 1934

Paul Fréderic Alphonse Julien (1901-2001) is één van de fotografen uit de collectie van het Nederlands Fotomuseum.

Als gepromoveerd scheikundige maakte Dr. Paul Julien tussen 1926 en 1962 op eigen initiatief zeker 29 etnografische expedities naar ‘donker’ Afrika. Fotografie en film stonden voor hem in dienst van de wetenschap. Zijn omvangrijke negatievenarchief, collectie afdrukken en films vormen een ware schat uit een periode waarin reizen naar andere continenten voor het grootste deel van de bevolking financieel nog niet tot de mogelijkheden behoorden.

Bariet
    Deze foto is met de hand afgedrukt in de donkere kamer van het Nederlands Fotomuseum. Dit gebeurt direct vanaf het originele negatief op zogenaamd barietpapier. Dit is fotopapier van de hoogste kwaliteit. Het bijzonder aan deze manier van afdrukken is dat de foto precies afgedrukt wordt zoals de fotograaf het oorspronkelijk bedoeld heeft.

Bewaartip
    Het is raadzaam om uw foto niet in het zonlicht te hangen, in een vochtige ruimte of boven de verwarming. Foto’s blijven het mooist als zij in een ruimte hangen waar de temperatuur en de luchtvochtigheid niet al te veel schommelt.

SKU: PJU-2256-B Categorie: Tags: , , ,