Niet op voorraad
 • publicatie-lust-for-life-ed-van-der-elsken
 • cover-boek-elsken-nl
 • Cover-boek-ed-van-der-elsken4
 • coverboek4
 • Coverboek-ed
 • Cover-boek-ed-van-der-elsken3

Lust for Life - Ed van der Elsken in kleur (NL)

 37,50

Uitverkocht

 • Beschrijving

  Het Nederlands Fotomuseum beheert het complete negatieven- en dia-archief van Ed van der Elsken en heeft onlangs met succes het grote restauratieproject van meer dan 42.000 kleurendia’s van Van der Elsken afgerond. Daarmee is het kleurenwerk van een van de invloedrijkste Nederlandse fotografen veiliggesteld voor de toekomst. Dit wapenfeit wordt gevierd met de overzichtstentoonstelling Lust for Life | Ed van der Elsken en een omvangrijke publicatie over zijn kleurenwerk.

  Fotograaf en filmer Ed van der Elsken (1925-1990) heeft wereldfaam verworven met zijn zwart-wit fotografie. Een groot deel van zijn werkzame leven heeft hij echter ook in kleur gewerkt. Daar begon hij al mee aan het begin van de jaren vijftig tijdens zijn verblijf in Parijs. In de tweede helft van de jaren zestig schakelde hij zelfs vrijwel volledig op kleur over, onder meer voor een aantal audiovisuals en in zijn reisreportages voor het weekblad Revu en het maandblad Avenue. Zijn belangrijkste boeken in kleur zijn EYE LOVE YOU (1977), Hallo! Een nieuwe Ed van der Elsken (1978) en Avonturen op het land (1980).

  Dit is het eerste, omvattende overzicht van Van der Elskens kleurenwerk. Het volgt zijn ontwikkeling als ‘kleurenfotograaf’ en plaatst zijn kleurenfotografie in een (kunst)historische context. Naast ruimte voor relatief onbekende en niet eerder gepubliceerde foto’s is er aandacht voor de restauratie van de 42.000 dia’s die het Nederlands Fotomuseum tussen 2016 en 2018 heeft uitgevoerd.

  Ook een Engelse versie verkrijgbaar.

  Auteur(s):Frits Gierstberg, Loes van Harrevelt, Katrin Pietsch
  Taal: Nederlands
  Pagina's: 256
  Afmetingen: 240 x 285 mm
  Uitvoering: hardcover
  ISBN: 9789462263185
  Jaartal: 2019
  Fotografie: Ed van der Elsken
  Uitgever: Lecturis
  Ontwerp: Kummer & Hermann